Klar til sæsonen

Anholt er klar til sæsonen

Anholt og øens havn er klar til sommersæsonens store rykind af sejlende turister. Der er tradition for et væld af sommeraktiviteter på Kattegat-øen, og bl.a. Anholt Festivalen i uge 30 betragtes af mange som et af sommerens højdepunkter. Overskuddet fra Anholt Festival går til Anholt skole og børnehave.

For de sportsinteresserede danner Anholt ramme om Danmarks smukkeste marathonløb, Anholt Marathon 2018. Løbet finder sted den 1. september, og der er mulighed for at løbe en hel eller en halv Marathon. Man kan også gå eller løbe 10 kilometer i Anholts smukke natur.

ANHOLTS ØRKEN KÅRET

Og netop den smukke natur er i foråret blevet hædret ved, at Realdania har udpeget Anholts ørken som en af de smukkeste naturattraktioner i Danmark. Området består af klit- og hedelandskaber, der bl.a. er bevokset med forskellige slags lav. Mange ekstremt sjældne planter har gode betingelser i dette landskab, som virkelig er et besøg værd.

NYHED TIL SEJLERFOLKET

Og så er der en praktisk nyhed til sejlerfolket: LokalBrugsen får en filial på Anholt Havn. HavneBrugsen åbner i Kr. Himmelfarts-ferien, og det er håbet, at tilstedeværelsen af en dagligvareforretning på havnen kan medvirke til at forlænge sejlersæsonen på øen.