Nu sikres kysten

Anlægsarbejdet er i gang

Nu er de første spadestik til kystsikringsprojektet på Anholt taget, og dermed sikres Nordstrandvej, som er Anholts hovedfærdselsåre. Vejen blev delvist skyllet i havet i forbindelse med stormen Urd i 2016. Siden har der været arbejdet på at skaffe finansiering til det store projekt.

Norddjurs Kommune har skrevet kontrakt med entreprenørfirmaet Zøllner A/S, der vandt licitationen, og i august ankom det sjak, der skal gøre klar til anlægsarbejdet. Der er opført en skurby og en midlertidig anløbskaj, hvor store stenpramme med granitmaterialer kan lægge til.

Bølgebrydere på 70 meter

Der skal bygges tre store bølgebrydere af granitmaterialerne. De får en længde på cirka 70 meter og placeres 80-130 meter ud for kysten. Bølgebryderne forventes færdige i marts 2019. I løbet af ca. fem år vil de skabe bugter med bred hvid sandstrand. Når bølgebryderne er færdigbyggede, etableres en permanent rørledning til forsyning af sand (sandfodring) fra havnens sejlløb til kysten bag kystsikringsanlægget. Den løbende sandfodring er en del af den fremtidige vedligeholdelse af kystsikringen. Nordstrandvej anlægges som sidste del af det samlede projekt i maj 2019.